Over de kringgroep

VDH kringgroep Hart van Tilburg, ruim 50 jaar jong.

De van oorsprong VDH kringgroep Tilburg is opgericht in 1961. Door fusies met o.a. kringgroep Hart van Brabant, is de naam Hart van Tilburg ontstaan.

Vanuit de oorsprong is de vereniging altijd een thuisbasis geweest voor de liefhebbers van honden uit de exterieurlijnen en honden uit de africhtingslijnen. Gaandeweg de tijd is de vereniging gekanteld naar een club waar bekende en fanatieke africhters zich hebben verzameld. De weinige exterieurliefhebbers die er zijn, houden zich net zo fanatiek met de africhting bezig als de anderen.

De vereniging organiseert, naast een à twee examens per jaar, al vanaf 1973 een van de oudste en meest aansprekende ABC- wedstrijden van de VDH: de Hart van Brabant Trofee. Een evenement waar elk lid zich voor inzet om het tot een succes te maken. Ervaren africhters nemen de wedstrijd graag in hun programma op. Het is niet voor niets dat vele winnaars van en deelnemers aan deze wedstrijd ook internationaal zeer aansprekende resultaten hebben bereikt.

Naast de ABC wedstrijd, welke in juni wordt gehouden, organiseerde de vereniging sinds 2007 jaarlijks in september een C-wedstrijd om de Dennis Snels bokaal. Dit ter nagedachtenis aan all-round pakwerker en kynoloog Dennis Snels. Tot zijn overlijden in 2007 lid van onze vereniging. Helaas hebben we, vanwege  gebrek aan voldoende deelnemers, deze wedstrijd vanaf 2015 af moeten schaffen.

De vereniging kent een relatief groot aantal fokkers met ervaring in het fokken van Duitse herdershonden uit zowel de exterieur (hochzucht) lijnen als wel de africhtingslijnen. Deze fokkers zijn graag bereid een advies over de aanschaf van een hond te verstrekken.

Het bestuur